• 1
21 berichten
Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
10-11-2019 11:07:55
Suggesties of ideeën?

Heeft u suggesties of ideeën tot verbetering van de site die u graag wilt delen?
Plaats dan hieronder uw bericht of maak een nieuw onderwerp aan.

Profiel
janwillem
15-11-2019 18:49:46

Is het mogelijk te sorteren op de categorie: nieuw aangeboden?
Ik kijk bijna dagelijks maar zie bv heel veel tijdschriften en daar ligt mijn interesse niet, enkel bij de stripboeken.
Hoor het graag

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
15-11-2019 19:50:21

Op de homepage ziet u rechtsboven de knop Nieuw. Als u daarop klikt ziet alle items die voor de eerste keer zijn aangeboden. Vervolgens kunt u aan de linkerkant sorteren op bijvoorbeeld Overige strips. Die sortering kan overigens verbeterd worden zodat u meer een eenvoudiger zaken kunt vinden. Bent u daarmee ietwat geholpen?

Profiel
janwillem
16-11-2019 17:17:22

jazeker, dankjewel

Profiel
paulreigersbos
11-12-2019 16:16:45

Ik vond de vorige versie van de veilingplanner gebruikers vriendelijker.
Nu is het een zoekplaatje omdat er meer opties zijn die niet echt nodig zijn.
Ook na goedkeuring vind ik de kavels niet meer terug

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
12-12-2019 09:42:14

Het is op dit moment inderdaad niet duidelijk genoeg voor de meeste gebruikers. We gaan kijken naar een betere indeling.

Profiel
edenmaria
13-12-2019 11:38:31

ik vind het niet kunnen plaatsen op doorlopende veiling als gewoon lid .niet zo goed . het zou juist andersom moeten zijn gewone leden kunnen plaatsen op de doorlopende maar niet in de georganiseerde . zo was het vroeger toch dacht ik . nu zie je een select clubje . was dat de bedoeling ? ik ben u genoodzaakt mijn strips op 2de hands te plaatsen. een site die niks waard is .

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
13-12-2019 11:49:06

In het verleden konden alle verkopers ook op de doorlopende veiling zaken plaatsen. We zagen echter zeer veel zaken van mindere kwaliteit en zaken die niet op de veiling thuis hoorden. Iedere verkoper heeft nu de mogelijkheid om met een vaste prijs items aan te bieden als advertentie. Dat is succesvol gebleken. Er wordt via advertenties veel verkocht. De georganiseerde veiling is er voor iedere verkoper.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
17-12-2019 13:17:15

We hebben het aanbieden voor de georganiseerde veiling overzichtelijker gemaakt. Zo zijn de diverse thema-veilingen opgenomen onder de noemer georganiseerde veiling. Het raadplegen van uw kavels (zowel concept als aangeboden bij de veilingmeester) is daardoor een stuk eenvoudiger geworden. In de dropdownmenu kunt u nu ook direct de nog niet aangeboden kavels voor de georganiseerde veiling raadplegen. In hetzelfde dropdownmenu kunt u nog ook de doorlopende veiling direct raadplegen (voor Premium verkopers).

Profiel
paulreigersbos
31-12-2019 12:04:11

Dank voor de antwoorden. Voor de concepten is nog wel klikken naar georganiseerde veiling en dan naar concepten. Misschien handiger concepten onder voorraad te plaatsen. Zijn suggesties, misschien wel teveel geneuzel van me haha.
Over de advertentie verkopen ben ik verbaasd. Deze zijn niet echt goed zichtbaar en kijk als koper ook zelden.

Profiel
John_Dia
6-5-2020 17:32:27

Is het mogelijk dat het uploaden van foto's gebeurd in vaste volgorde (bv op alfabetische naam). Nu worden de foto's willekeurig geupload, degene die het snelst upload is eerste. Om daarna uit te zoeken welke achterkanten bij de voorkanten horen is niet altijd makkelijk, en soms onmogelijk omdat ik de kleine lettertjes op de foto's niet altijd kan lezen.
Daarnaast: als je met foto's gaat schuiven, verwisselen ze van plaats. Het zou misschien handiger zijn als de te verschuiven foto op de plek tussen de foto's blijft hangen. Nu moet je soms 20 keer een foto verplaatsen als je de laatste bovenaan wil hebben. In combinatie met mijn eerste suggestie (alles staat door elkaar) is dit tijdrovend

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
6-5-2020 17:41:30

Beste, we zijn op dit moment bezig om deze functie aan te pakken. Nog even geduld a.u.b.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
10-5-2020 12:18:43

We hebben het upload gedeelte verbeterd. Kunt u kijken of het uploaden nu in de gewenste volgorde wordt overgenomen?

Profiel
GuidoR
9-6-2020 12:12:18

Vooreerst: ik maak al gebruik van Bobbedoes sedert het prille begin en ben een zeer tevreden gebruiker; zowel als koper van intussen ettelijke honderden kavels of als bescheiden occasioneel verkoper.

Ik kijk dagelijks naar de doorlopende veiling. Door het grote aanbod (wat ik alleen maar kan toejuichen) moet ik soms wel veel scrollen en me doorheen heel wat pagina's worstelen.
Het zou handig zijn, mocht je de doorlopende veiling in twee vormen kunnen bekijken: de huidige vorm en een meer compacte vorm. Met die compacte vorm bedoel ik een tabelvorm waarin bv. een vijf- à zestal kavels naast elkaar staan. Zo zie je in één oogopslag meer dan twintig kavels (pakweg 5/6 kavels naast elkaar en nog eens een vijftal rijen onder elkaar).
Een beetje zoals je nu op de startpagina ziet als voorbeelden van "Uitgelicht doorlopende veiling" en "Highlights afgelopen veiling" - maar dan nog wat compacter.

Het aanbod van sommige verkopers ligt me persoonlijk soms wat minder of werden reeds aangeboden en (heb ik dus al gezien) of - vooral - sommige verkopers hun verzendkosten swingen echt de pan uit (dat werd hier terecht al enkele malen aangehaald); dan bekijk ik inderdaad zelfs het aanbod van die verkopers niet meer... Mocht je bepaalde verkopers kunnen wegfilteren, zou dit inderdaad ook wel handig zijn; al ben ik me ervan bewust dat dit wellicht ook niet alles is...

Als occasioneel verkoper zou ik het heel handig vinden, mocht je in de veilingplanner je ingegeven kavels makkelijk kunnen verplaatsen (ofwel door te slepen; ofwel door te werken met knoppen "pijltje omhoog" of "pijltje omlaag" of iets dergelijks).
Ik bied graag mijn stripalbums aan per reeks en dan nog liefst ook oplopend genummerd. Dit maakt het makkelijker en aangenamer voor potentiële kopers om eventueel een mancolijstje te raadplegen. En het is interessanter om als koper te zien dat een verkoper veel zaken aanbiedt die je belangstelling wekken. Dat doet iets vlotter bieden omdat je wellicht meer items zult kunnen kopen (en dat is voor de verzendkosten altijd beter). Nu moet ik alles al heel goed gaan sorteren vooraleer ik mijn kavels aanmaak en dat is niet altijd zo makkelijk...

Enfin, dit zijn maar enkele suggesties hoor. Ik blijf sowieso een tevreden gebruiker.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
10-6-2020 09:17:46

Beste GuidoR, bedankt voor de suggesties. Waar we momenteel aan werken is een lijst waarin alleen alle items van uw favoriete verkopers te vinden zijn. Dat sluit deels aan op een van uw opmerkingen. Tevens wordt er nagedacht over een andere manier van kavels aanmaken, zodanig dat de volgorde vóór aanbieden nog gewijzigd kan worden door de verkoper. Dit is nogal complex en heeft een behoorlijke impact op de huidige situatie. Zou zeker een verbetering zijn en is door enkele andere verkopers ook reeds gevraagd. Een beknopte weergave van kavels is een goed idee, maar ik kan niet aangeven op welke termijn dat gerealiseerd kan worden. Op dit moment ligt de focus op een nieuw berichtensysteem zodat alle belangrijke berichten en correspondentie op een locatie te raadplegen zijn. Daar was nu de meeste vraag naar.

Profiel
suswis
22-1-2021 13:41:10

Bestaat er een mogelijkheid om kavels te sorteren op 1e druk?
Bestaat er een mogelijkheid om kavels te sorteren op de staat (nieuw - goed, enz.)?

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
23-1-2021 09:30:54

op dit moment bestaat die mogelijkheid niet. Er wordt o.a. gewerkt aan mogelijkheden om meer te kunnen sorteren. Op dit moment is echter de vormgeving aan de beurt welke spoedig live zal gaan.

Profiel
PrinsValiant
7-6-2023 08:27:14

De doorlopende veilingen sla ik meestal over doordat het aanbod te groot is en onoverzichtelijk. Het zou interessanter worden indien:
1. Mozaik - meer aanbiedingen op 1 pagina doordat er dan bv 4 of meer op 1 rij staan
2. Filters met inclusief alsook uitsluiten van type, series, verkopers, landen, taal, ...

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
9-6-2023 22:05:26

Excuses, ik heb de meldingen even gemist van het forum. Ik kan me voorstellen dat het overzicht niet voor een ieder prettig werkt. Het filteren kan alleen als de aanbieders bij opvoer tevens die keuzes krijgen. Dat is nu niet het geval en staat ook niet direct op de planning. De georganiseerde veiling is er 1 keer per maand waarin ook interessante stukken staan. De mozaïek suggestie is een goede. Het kan echter wel tot na dit jaar duren alvorens diverse verbeteringen zijn aangebracht aangezien een grote update voor verkopers eerst gedaan moet worden.

Profiel
Etienne301
25-7-2023 14:08:17

is er een mogelijkheid dat men als er een nieuw bericht in het forum wordt geplaatst dat men dit onmiddellijk kan zien zonder elke categorie apart aan te klikken ?
Mvg, Etienne

Profiel
Etienne301
25-7-2023 14:30:34

had de "knop" recente berichten over het hoofd gezien :-)
Mvg, Etienne

  • U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren
  • Inloggen